Prijímame online platby

Logá kreditných kariet

Kontakt

JMD Slovakia s.r.o. / Franchisig sales Legrand Credit Limited
JMD Slovakia s.r.o. / Franchisig sales Legrand Credit Limited
+421949193459

Facebook


O Indickej medicíne

Indická medicína-Ajurvéda- je jedna z najstarších
liečebných metód. Pochádza z Indie, jej prvopočiatky sú zaznamenané v období
pred 5 000 rokmi a používa sa dodnes. Zaoberá sa telesným, ale aj duševným
zdravím a harmóniou. Dostala preto prívlastok ,,matka medicíny“.Jej pomenovanie
pochádza zo slov ayur, čo znamená život a dlhovekosť, a véda, náuka o ňom. Ajurvéda
je teda vedou o živote. Je založená na princípoch po tisícročia overených v
živote, ktorý je v súlade s prírodnými zákonmi a biorytmami.
Indická medicína-Ajurvéda - sa zaoberá celým človekom a
lieči príčinu choroby. Smeruje k zachovaniu rovnováhy energie v tele,
najdôležitejšej podmienky zdravia. V ajurvéde sa používajú len prírodné
liečebné prostriedky bez nežiaducich účinkov. Terapia by mala zahŕňať všetky aspekty
života- čiže stravu, bylinné preparáty, cvičenie, odpočinok, zmenu životného
štýlu, terapeutický rozhovor a masáže.
Takmer všetky diétne školy tvrdia, že práve ich diéta je tá
najlepšia, a že je vhodná, ak nie priam nutná, pre každého. Faktom je, že istý
druh potravy robí niektorým ľuďom dobre, priam „kvitnú“, keď ho konzumujú,
zatiaľ čo iní sa mu radšej vyhnú, lebo vedia, že im nerobí dobre. Pritom ide o
jednu a tú istú potravinu. Je to preto, lebo každý z nás je iný z biochemického
hľadiska (biochemic individuality) a stravu by sme si mali „ušiť na mieru“.
Teda konzumovať to, čo nám naozaj prospieva a vyhnúť sa tomu, čo nám škodí. Je
to vôbec možné? Nielenže je to možné, je to dosť jednoduché! Stravu musíme
určiť podľa nášho metabolického typu.
Metabolická typológia určuje pomer jednotlivých
makronutrientov, teda bielkovín, tukov i cukrov, vhodný pre jednotlivca. No
nemenej dôležitá je i kvalita jednotlivých zložiek potravy
Do kategórie cukrov patrí rafinovaná múka i čerstvé ovocie.
Za proteínovú potravu sa považuje nepasterizovaná bryndza i akýkoľvek mliečny
výrobok, ktorý bol pasterizovaný. Alebo mäso z biochovu i mäsový výrobok
„obohatený“ o rôzne chemické prímesy. Myslíte, že nie je medzi nimi žiaden
rozdiel? Zatiaľ čo na to existujú rozdielne názory, nikto nemôže poprieť
skutočnosť, že (až na drobné výnimky), čím viac sa nachádza potravina v
pôvodnom, prirodzenom či prírodnom stave, pre organizmus predstavuje vyššiu
nutričnú hodnotu. 

Naše 100% prírodné Indická produkty Vám ponúkajú presne to, čo potrebujete. Keďže dostávate do organizmu minimálne 32 vitamínov a minerálov a ďalšie prírodné zložky, Vaše telo si má z čoho vybrať a vyberie si to čo práve potrebuje... ostatné nadbytočné prvky sa prírodnou cestou(močom, potom stolicou...) dostane z tela preč. V tom je jedinečnosť našich produktov. Ak nepomôžu , tak neuškodia.

 

 


Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.